Monthly Archives - sausio 2023

SĮ „Kretingos komunalininkas“ šiandien ir rytoj neaptarnaus klientų

Informuojame, kad SĮ „Kretingos komunalininkas“ dėl techninių kliūčių šiandien ir rytoj (2023 m. sausio 31 d. ir vasario 1 d.) neaptarnaus klientų adresu Vytauto g. 118, Kretinga.

Esant būtinybei, prašome kreiptis:

– dėl Vietinės rinkliavos tel. Nr. 8 445 78 607 arba el. paštu rinkliava@kretkom.lt;

– dėl Atliekų surinkimo ar konteinerių išdavimo tel. Nr. 8 445 78 608 arba el. paštu atliekos@kretkom.lt;

– dėl Renovacijos tel. Nr. 8 445 43 750 arba el. paštu info@kretkom.lt;

– kitais klausimais tel. Nr. 8 445 44 676 arba el. paštu info@kretkom.lt.

Atsiprašome už nepatogumus.

Paskelbtas IX kvietimas teikti paraiškas daugiabučių namų renovacijai

2022 m. gruodžio 12 d. Aplinkos projektų valdymo agentūra (toliau – APVA) paskelbė naują kvietimą teikti paraiškas daugiabučių renovacijai pagal Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programą. Paraiškų pateikimo terminas nuo kvietimo paskelbimo nustatytas iki 2023-04-14.

Paramą gali gauti – daugiabučių namų, pastatytų pagal galiojusius iki 1993 metų statybos techninius normatyvus, butų ir kitų patalpų savininkai.

Prašome gyventojus, norinčius renovuotis daugiabutį namą, iki 2023 m. vasario 15 d. kreiptis į Kretingos rajono energinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose namuose programos įgyvendinimo administratorių – SĮ „Kretingos komunalininkas” direktoriaus pavaduotoją Jolantą Gedvilaitę, el. p. jolanta.gedvilaite@kretkom.lt, tel. +370 605 69083, arba adresu Vytauto g. 118, Kretinga.

Apdovanoti visi Tvaraus kalėdinio žaisliuko akcijos dalyviai

SĮ „Kretingos komunalininkas“ aplankė ir apdovanojo visus Kretingos rajono ikimokyklinio ir pradinio ugdymo klasių vaikus, padėkojo jų mokytojams ir auklėtojams, kurie dalyvavo įmonės organizuotoje Kalėdinėje akcijoje vaikams – „Tvarus kalėdinis žaisliukas!“

Vaikų rankytėmis buvo pagaminta 15 vnt. žaisliukų iš atliekų, joms suteikus „antrą gyvenimą“. Prie žaisliukų gaminimo prisidėjo vaikučių tėveliai, seneliai, mokytojai ir auklėtojai. Jais papuošta eglutė, šventiniu laikotarpiu buvo pastatyta Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos terasoje. Visi miesto ir rajono gyventojai, miesto svečiai galėjo aplankyti ir apžiūrėti žaisliukus bei išrinkti gražiausią, balsuodami internetu.

Daugiausiai balsų surinko Kretingos rajono Darbėnų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Boružiukų“ grupės vaikučių pagamintas žaisliukas. Apdovanoti buvo ir kiti aktyvūs dalyviai: Kretingos lopšelio-darželio Žilvitis „Saulučių“ ir „Pelėdžiukų“ grupės, VšĮ Pranciškonų gimnazijos dalyvė P. G., 1A klasės mokinės P. P. ir L. B., 3A klasės mokinė S. P., Kretingos r. Vydmantų lopšelio-darželio Pasagėlė „Varpelių“ grupė, Kretingos M. Tiškevičiūtės mokyklos „Smalsučių“, „Šnekučių“, „Šypsenėlių“, „Pelėdžiukų“ ir „Boružėlių“ grupės bei dalyvės E. S. ir U. S.

Kretingos rajono Darbėnų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Boružiukų“ grupė

Sutikti pedagogai dalinosi maloniais kūrybinių darbų gaminimo įspūdžiais, tvarumo temos aktualumu, kurios pateikimui ir ištransliavimui vaikams, auklėtojai ir pedagogai buvo priversti paanalizuoti teminius informacijos šaltinius ir tinkamai pasiruošti edukuoti vaikus.

SĮ „Kretingos komunalininkas“ tokiu būdu siekia atkreipti visų dėmesį į atliekų kultūrą bei sąmoningą požiūrį į pakartotinį jų panaudojimą, kurti švaresnę aplinką.

Dėkojame už dalyvavimą ir džiaugiamės, kad mylite gamtą!

Aktuali informacija apie nupuoštų eglučių ar jų šakų surinkimą!

Informuojame, kad gyventojai eglutes ir jų šakas gali palikti prie kolektyvinių mišrių komunalinių atliekų konteinerių, iš kur jas 2023 metų sausio 6 ir 10 dienomis surinks SĮ „Kretingos komunalininkas“. Eglutės ir jų šakos bus surenkamos anksti ryte. Surinkimas bus vykdomas tik Kretingos mieste iš kolektyvinių mišrių komunalinių atliekų konteinerių aikštelių.

Dėl bendros tvarkos, prašome nupuoštas eglutes ir jų šakas prie kolektyvinių atliekų konteinerių palikti ne anksčiau nei likus dienai iki jų surinkimo.

Gyventojai eglutes taip pat patys gali nuvežti į žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelę adresu Sodžiaus g. 86, Ankštakių k., Kretingos r. Tel. 863008993.

Primename, kad į mišrių komunalinių atliekų konteinerius eglutes ir kitas žaliąsias atliekas mesti draudžiama. Raginame visus tinkamai atsikratyti po švenčių likusiomis žaliaskarėmis.

 

Pakeisti šrifto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą